Ga naar pagina inhoud

Vacature marketing communicatie medewerker Campus@Sea

De Noordzee is flink aan het veranderen. Gedreven door de groei van de behoefte aan windenergie van zee, zal in 2050 25% van de Noordzee bestaan uitwindparken. Dit biedt zowel kansen als bedreigingen voor het gebruik van de Noordzee en de ecologie. Den Haag wil een proeftuin zijn voor dialoog en innovaties.

Onder de vlag van Campus@Sea komen partijen samen die innoveren op de Noordzee en aan de kust. Het is niet alleen een fysieke plek in Den Haag; bovenal is het een netwerk van netwerken dat duurzame innovatie aanjaagt. Op de vier hoofdthema’s voedsel, (nieuwe) energie, ecologie en sport worden co-creatie projecten en evenementen ondernomen om te testen en leren.

Vanuit Campus@Sea wordt er gezorgd voor de broodnodige ruimte voor praktijkexperimenten en ondersteuning voor co-creatie en ondernemers. Waardevolle en noodzakelijke elementen om innovatie van de grond te krijgen en uiteindelijk op te schalen voor breed gebruik.

Zo fungeert Campus@Sea als landelijke hotspot, waar vanuit hartje Scheveningen, innovatie en economische kennis gelinkt aan de Noordzee samen komen. Zo wordt er gewerkt aan een positieve impact op de wereld van morgen. Campus@Sea is gelinkt aan het overkoepelende ecosysteem ImpactCity.

Deze hot spot is in ontwikkeling waarbij voor de tweede helft van 2021 de volgende zaken gerealiseerd dienen te worden:

1. Laden, versterken en bewaken van het merk en de positionering van Den Haag als ImpactCity en als proeftuin voor dialoog en innovatie rond de Noordzee

2. Laden van Campus@Sea content op o.a. www.campusatsea.nl;

– Templates ontwikkelen voor afzenderschap Campus@Sea
– Inrichten social media kanalen
– Visualiseren van de pitch van Campus@Sea inclusief bewegingen gericht op het realiseren van een praktijkruimte voor het technisch onderwijs en een experience center.
– Wekelijks Noordzee en haven gerelateerde posten/doorplaatsen van social media berichten op kanalen van ImpactCity en Campus@Sea
– Nieuws over de support services van de campus en nieuws over de voortgang op missie/visie/strategie
– Projecten uitlichten en stakeholders in beeld brengen in de vorm van 6 nieuwsberichten op de website van Campus@Sea
– Ontwikkelen van eigen content i.s.m. partijen binnen het maritieme ecosysteem
– Partijen binnen het maritieme ecosysteem vragen content te delen met Campus@Sea team
– Integreren www.proeftuinopdenoordzee.nl in www.campusatsea.nl
-Engelse versie van de website realiseren en dat koppelen met The Hague Marketing

3. Ecosysteem activatie

· Mobiliseren van de community door minimaal 6 fysieke bijeenkomsten (wind days, open Noordzee innovatiedag, vlaggetjesdag, Investor Water Day op ImpactFest met Netherlands Water Partnership, Zeewierdag met Muzee en nog een nader in te vullen bijeekomst.
– Versterken communicatiesamenwerking met stakeholders als Oceans of Energy, North Sea Farmers, Cornelis Vrolijk, Muzee, Museon, Provincie, intern Gemeente Den Haag, IQ, YessDelft, de EZB en maritieme hubs en Noordzee gerelateerde initiatieven elders in Nederland.
– Het inrichten van de centrale ruimte van de Campus@Sea op de Hellingweg 9 zodat deze de uitstraling krijgt die past bij past bij de beoogde positionering

Je doet dit uiteraard niet alleen en werkt nauw samen met een team van 3 mensen. In dit team zit een ervaren ontwikkelaar van campussen die onder meer heeft gewerkt aan initiatieven als Brainport in Eindhoven, een innovatiemanager die het netwerk in de haven als ook de bredere verbindingen kent op het gebied van Blue Economy en een nog aan te trekken stagiair/trainee die onder meer belast zal worden met het boven tafel krijgen van communicatief interessante wetenswaardigheden van de diverse innovaties die hebben plaatsgevonden, nu aan de gang zijn en die op stapel staan. Ook ben je als liaison van Campus@Sea onderdeel van het marketing communicatieteam van ImpactCity.

Functie-eisen:

– Je hebt een HBO of academisch werk- en denkniveau.
– Je beschikt over minimaal 5 jaar relevante werkervaring.
– Je hebt aantoonbare affiniteit met branding en marketing van publiek-private innovatiehubs en bij voorkeur ervaring opgedaan bij een branding/marketing bureau.
– Je beschikt over een hands-on mentaliteit en hebt ervaring met programmatisch en projectmatig werken.
– Je hebt brede belangstelling voor en achtergrondkennis van Impact/SDG gerelateerde vraagstukken mede in relatie tot de Noordzee en oog voor het belang van dialoog en proeftuinen daarin.
– Werkervaring bij een campus of andersoortige innovatiehubs is een pré.
– Je bent klant- en resultaatgericht en koppelt dit aan een pragmatische instelling.
– Je bent een uitstekend netwerker en van nature een teamplayer.
– Je bent creatief, organisatorisch sterk, besluitvaardig, stressbestendig, doortastend en oplossingsgericht.
– Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en je spreekt en schrijft goed Engels.

Competenties: creativiteit, klantgerichtheid, motiveren, overtuigingskracht, plannen en organiseren, samenwerken & netwerken.

Functie is parttime voor 24u.

Interesse en/of wil je meer weten? Neem contact op via info@campusatsea.nl.

Sluitingsdatum: 23 augustus

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van Campus@Sea, Haagse impact challenges, financieringsmogelijkheden en meer? Via de ImpactCity nieuwsbrief delen we nieuws vanuit de stad van de impact ondernemers: Den Haag! Schrijf je in en ontvang ons digitale nieuws in je inbox.