Ga naar pagina inhoud

Financiering

Wel een innovatief project, maar nog geen funding?

MKB-stimuleringsregeling in Proeftuin op de Noordzee

In de ‘Proeftuin op de Noordzee’ kunnen bedrijven uit de maritieme sector en de watersport onder zware omstandigheden testen uitvoeren. Dit ‘slimste stukje Noordzee’ is uniek in de wereld. Om samenwerking tussen bedrijven en kennisinstellingen en daarmee innovatie in het maritieme cluster te stimuleren, wordt in het kader van dit project een subsidieregeling uitgevoerd. MKB-bedrijven en ZZP’ers worden uitgenodigd om projectvoorstellen in te dienen.

Deze projecten zijn gericht op de ontwikkeling, realisatie en validatie van nieuwe producten, diensten en/of faciliteiten. Deze subsidieregeling heeft als doel om nieuwe innovatieve, (maritieme) ideeën te stimuleren, bedrijfsvestigingen in Den Haag van MKB’ers en ZZP’ers te stimuleren en werkgelegenheid te creëren ten goede van de regio.

Rabo Innovatielening

De Rabo Innovatielening is een initiatief van Innovatiefonds Rabobank en is bedoeld voor vennootschappen die (nog) niet in aanmerking komen voor een bancaire lening, omdat er nog geen bewezen resultaten zijn en/of er geen cashflow is. Het gaat om het financieren van innovatieve ideeën gericht op duurzaamheid, digitalisering of vitaliteit en voorbereidende activiteiten.

Begin 2022 hernieuwde de Rabobank het partnerschap met ImpactCity, partner van Campus@Sea. Harry Wientjes, Directeur Rabobank Regio Den Haag, zegt: “Rabobank wil ondernemers helpen bij het duurzaam laten groeien van het bedrijf door te helpen met financiering, netwerk en kennis.” Er is een speciaal startup en scale-up team. En er zijn masterclasses die samen met ImpactCity voor ondernemers worden georganiseerd en ook beschikbaar zijn voor de community van Campus@Sea.

Innovation Quarter, lifecycle financier in veelbelovende bedrijven

Op zoek naar kapitaal voor groeiambities? InnovationQuarter investeert vanuit een aantal fondsen.

InnovationQuarter is een actieve investeerder. Ze richten zich op alle levensfases, van proof-of-concept tot MBO-/acquisitiefinanciering. Ze investeren in Zuid-Hollandse bedrijven met een innovatief product en een realistische businesscase en combineren daarbij maatschappelijk belang combineren met financieel rendement.

Op de site van Innovation Quarter vind je meer informatie over de verschillende fondsen en de mogelijkheid om hier gebruik van te maken.

Kansen voor West

Kansen voor West geeft de regionale economie in de Randstad een innovatieve impuls door het geven van subsidies. Kansen voor West is het programmamanagementbureau voor West-Nederland. Het voert voor de vier Randstadprovincies (Noord- en Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland) en de vier grootste steden (Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht) Europese programma’s uit. De programma’s worden uit diverse bronnen gefinancierd, waarvan de Europese structuurfondsen (ESIF) de belangrijkste zijn.

Recent is Kansen voor West III opengesteld. Het programma Kansen voor West III richt zich op de transitie naar een volledig circulaire en klimaatneutrale economie met een belangrijke mijlpaal aan het einde van de programmaperiode in 2030.

Den Haag is dé ImpactCity

Bij ImpactCity gaat succesvol ondernemen samen met het bouwen aan een duurzame toekomst. Campus@Sea is partner van ImpactCity, dé startup en scale-up gemeenschap van de gemeente Den Haag. De diverse services die ImpactCity aanbiedt zijn ook beschikbaar voor het netwerk van Campus@Sea.