Ga naar pagina inhoud

Test beds

Offshore & onshore

Campus@Sea biedt in samenwerking met haar vergunninghoudende partners de mogelijkheid om praktijktesten en demonstraties te doen op verschillende testlocaties nabij en offshore. Dit alles binnen een gebied van 10 bij 10 zeemijlen, direct voor de kust van Scheveningen.

De uitzonderlijke omgevingsfactoren van water, wind, zout, golfslag, getijden en stroming, in combinatie met de aanwezig technologische voorzieningen en samenwerkingen tussen partners, maken deze offshore test site uniek in de wereld.

Er zijn binnen dit proefvak diverse testlocaties (test beds) te huur waar constructies en structuren veilig kunnen worden afgemeerd/verankerd. Indien gewenst wordt ook data vergaard tijdens de pilots, die verrijkt kunnen worden met reeds beschikbare data. Datatransmissie kan binnenkort real time plaatsvinden zodat monitoring on-shore kan worden gedaan. Tot die tijd is monitoring met kleine schepen en duikers mogelijk.

De belangrijkste stap in een innovatieproces is testen onder levensechte condities. Dat geldt zeker voor innovaties die op zee toegepast zullen worden want offshore condities zijn moeilijk te simuleren.

Structuren en constructies moeten extreme omstandigheden overleven, onder ruwe condities de gewenste prestaties leveren en geen schade aan de natuur toebrengen. Meervoudig gebruik van de zee in bijvoorbeeld offshore windparken stelt ook nog eens eisen aan stabiliteit van de structuren, omvang, installatiemethoden, etc.

Initiatieven Campus@Sea

We hebben al heel wat mooie initiatieven mogen verwelkomen bij Campus@Sea. Neem bijvoorbeeld initiatieven als de North Sea Farmers. Zij telen zeewier op pilotschaal als voorbereiding van grootschalige teelt in een areaal van 1,6 km2, met als doel om tot de realisatie van 400km2 aan multi-use offshore zeewierboerderijen te komen. Of de waterstof coach boot van Sailing Innovation Center.

Ook aan de kust vindt je ruimtes om te testen. Bijvoorbeeld bij Living Lab Scheveningen waar smart cities innovaties worden getest en ontwikkeld, en innovatieve oplossingen bijdragen aan de leefomgeving voor mens en natuur zoals met de BeachBot in de strijd tegen afval op het strand. Binnenkort lees je meer over deze samenwerkingen via de artikelen op de stories & events pagina.

Gebruik maken van de on- of offshore test mogelijkheden om jouw innovatie naar de volgende fase te brengen?

Neem contact op voor meer informatie.