Ga naar pagina inhoud

Public Affairs &
Stakeholder Management

Succesvolle toepassing van innovaties op en rond de Noordzee vergt veel technologische kennis en ervaring. Daarnaast is het creëren van maatschappelijk en politiek draagvlak cruciaal. Campus@Sea ondersteunt haar partners daarbij. Van het bepalen van een public affairs strategie tot het realiseren van een specifiek beleidsdoel door bijvoorbeeld te helpen bij het opstellen van een scherpe vraag aan beleidsmakers en/of vergunningverleners.

Bij het realiseren van innovatie- of ondernemingsdoelen zorgen wettelijke kaders of vertraging door het uitblijven van steun vanuit de overheid, niet zelden voor een onaangename verrassing. Die verrassing is vaak te voorkomen door tijdige, zorgvuldige en transparante afstemming van het specifieke innovatie-, project- of ondernemingsbelang met politieke agenda’s, met belangen van andere stakeholders en de (perceptie in de) media.

Voor deze afstemming is een gedegen analyse van de maatschappelijke context en mogelijke gevoeligheden en inzicht in het relevante stakeholderveld inclusief het politiek/ambtelijke krachtenveld noodzakelijk. Campus@Sea kan hiervoor in samenwerking met experts toegevoegde waard bieden om de time to market van de innovatie te versnellen.

Zorgen dat jouw innovatie zo min mogelijk onnodige vertraging oploopt? We denken graag met je mee over te nemen stappen en contacten die kunnen helpen. Laat ons weten waar je hulp kunt gebruiken.