Ga naar pagina inhoud

Campus@Sea

Maak kennis met de campus

Den Haag, de Noordzee en het kustgebied, ontwikkelen zich in de komende jaren tot een (inter)nationale hot spot waar innovatie en economische kennis gericht op duurzaam meervoudig gebruik van de Noordzee samen komen. 

Campus@Sea neemt een centrale plaats in dit kennis- & innovatie-ecosysteem in, als aanjager en faciliterende partij om een netwerk van netwerken samen te brengen: de Campus@Sea community.  Op de vier thema’s voedsel, energie, ecologie en sport worden gezamenlijk innovatieprojecten en evenementen uitgevoerd om kennis te delen, te testen, te leren en te demonstreren. 

Het is dan ook meer dan een fysieke plek in Scheveningen: een fieldlab voor innovatie met unieke testfaciliteiten op land en op zee, met ondersteuning voor ondernemers met tal van activiteiten en grensverleggende innovatieprojecten dankzij het (maritieme) kennis-ecosysteem in de regio. Die co-creatie is een verlengstuk van wat Campus@Sea doet als verbinder: het samenbrengen van een netwerk van impact makers rond de Noordzee. Van ondernemers, kennisinstituten, overheid tot de publieke omgeving (bewoners, NGOs, musea, etc.). Samen wordt er gewerkt aan innovaties voor een betere wereld.

De thuishaven van Campus@Sea

De thuishaven van Campus@Sea is Den Haag: dé stad voor ondernemers en andere impact makers die willen bouwen aan een betere wereld. Als ImpactCity, zet Den Haag zich in voor het verbinden van talent, netwerk en innovatieve oplossingen voor maatschappelijke opgaven en bijdragen aan de Sustainable Development Goals (SDG’s). Hiervoor wordt een breed scala aan kansen en diensten om innovatieve oplossingen van de grond te krijgen actief ondersteund. De provincie Zuid-Holland voegt daar haar ambities vanuit de Groei agenda Zuid-Holland én specifiek vanuit haar gebiedsverantwoordelijkheid voor het provinciale kustgebied aan toe.

Veel gestelde vragen

Als partner van Campus@Sea kun je gebruik maken van de faciliteiten. In de komende jaren zal de campus uitgebreid worden tot de uiteindelijke verbinding is gemaakt tussen de huidige locatie en het Noordelijk Havenhoofd (Visafslagweg), waar een fieldlab tegen de duinen wordt gerealiseerd.

Campus@Sea is trots om samen te werken met een diversiteit aan leidende organisaties. Samen met onze partners streven we ernaar om het impact ecosysteem in Den Haag en omstreken te versterken. Campus@Sea werkt hiervoor met lokale en regionale partners. Hun doel is impact ondernemers te steunen op hun reis van idee naar impact onderneming. Onze huidige partners staan vermeld op de pagina ‘community’.

Onze partnerschappen zijn niet alleen een manier om jouw boodschap naar voren te brengen, maar geven ook de mogelijkheid om onderdeel te worden van onze community. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Initiatiefnemers Campus@Sea

Gemeente Den Haag
Provincie Zuid-Holland