Ga naar pagina inhoud

Versnelling van Decommissioning

Op 5 juli werd het jaarlijkse Re-use & Decommissioning-rapport van Nexstep gepresenteerd op Campus@Sea. Het rapport, getiteld “Versnelling van Decommissioning”, belicht de versnelde ontmantelingsactiviteiten in Nederland in 2022.

Thijs Starink, Algemeen Directeur van Nexstep, benadrukte de motivatie om ontmanteling op een milieuvriendelijke en toekomstbestendige manier te versnellen.

Sybilla Dekker, voorzitter van de Noordzeeraad, benadrukte het belang van samenwerking tussen alle betrokken partijen bij ontmanteling. Het panel besprak onderwerpen zoals versnelling van ontmantelingsactiviteiten, milieuvriendelijke ontmanteling en regelgeving.

Belangrijke conclusies omvatten het versnelde tempo van ontmantelingsactiviteiten, kostenbesparingen en een beter begrip van ontmantelingsprocessen dankzij samenwerking binnen Nexstep.

Er is ook behoefte aan meer duidelijkheid en voorspelbaarheid in wet- en regelgeving. Het rapport benadrukt het belang van een constructieve dialoog tussen belanghebbenden en het streven naar behoud van de natuur en biodiversiteit in de Noordzee.

Dit is het zesde jaarlijkse rapport van Nexstep en werd gepresenteerd op Campus@Sea, dat zich richt op het versnellen van innovatie voor duurzaam meervoudig gebruik van de Noordzee.

Op de site van Nexstep staat een uitgebreide verslaglegging van de middag inclusief een interessante video.