Ga naar pagina inhoud

Onvergetelijke ervaring in Wales

Onlangs kreeg Peter Scheijgrond de unieke kans om Campus@Sea te vertegenwoordigen tijdens een bezoek aan enkele van de meest krachtige golf en getijden testlocaties in Wales.

“Ik ben dankbaar voor de warme ontvangst door het team van de Marine Energy Test Area (META). Saul Young, de operationeel manager bij META, gaf een overzicht van de activiteiten op de 8 testlocaties die zij beheren. We bespraken mogelijkheden voor samenwerking met andere testlocaties in heel Europa in het kader van Internationale Wateren en het SEAWORTHY-partnerschap.

Samen met Stephen Thompson, de Project Delivery Manager bij META, kreeg ik een rondleiding op verschillende testlocaties. Als kers op de taart stapten we aan boord van een RIB-boot om de onvergetelijke Ramsey Sound te aanschouwen. We voeren over de getijdestromingen en ik kon niet anders dan verwonderd zijn over de immense kracht van de natuur.

Deze ervaring heeft mijn geloof in de cruciale rol die testlocaties spelen in onze energietransitie, die zeker plaatsvindt op zee, opnieuw bevestigd. Veel dank aan Marine Energy Wales voor dit onschatbare bezoek. Gewapend met nieuwe inzichten en contacten kijk ik ernaar uit om de mogelijkheden met Campus@Sea en het SEAWORTHY-partnerschap te delen en potentiële samenwerkingen te verkennen.”

Bekijk ook de video die Peter maakte over zijn ervaring in Wales.