Ga naar pagina inhoud

Oktober bij Campus@Sea

Oktober was een boeiende maand bij Campus@Sea, vol interessante gebeurtenissen. In 10 beelden een overzicht van wat er zoal plaatsvond:

Netwerkevent van Proeftuin op de Noordzee

Op 5 oktober werden de inspirerende innovaties van Proeftuin op de Noordzee gepresenteerd. Variërend van door waterstof aangedreven boten tot golfenergie en de nieuwste ontwikkelingen in de zeilsport.

De Proeftuin op de Noordzee wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie. Dit initiatief heeft geleid tot fantastische innovaties en samenwerkingen tussen kennisinstituten en het MKB.

Meer informatie over Proeftuin op de Noordzee vind hier.

Lobster Robotics test in Proeftuin op de Noordzee

Lobster Robotics heeft deze maand de Lobster Scout getest in de Proeftuin op de Noordzee. De Lobster Scout bracht met succes 400m2 van de zeebodem in kaart, op een diepte van 22 meter. Voor de Noordzee was het zicht uitstekend, zo’n 4 meter!

Het verzamelen van de foto’s van de zeebodem is met de Lobster Scout volledig geautomatiseerd. De beelden tonen duidelijk de vegetatie, dieren en objecten. Afzonderlijke beelden worden samengevoegd tot visuele kaarten. Deze kaarten kunnen gebruikt worden door offshore energieontwikkelaars, adviseurs en onderzoekers.

Campus@Sea Event Space

Door de dichte mist hadden we op sommige momenten nauwelijks zicht.

Op de laatste dag van deze maand zagen we de zon ook eens een keer opkomen boven Den Haag.

Meestal zijn we niet zo vroeg en zien we alleen de zon in de zee zakken tijdens een afsluitende borrel bij een van de events bij Campus@Sea.  

Duurzaam

We hebben sinds deze maand nieuwe koffie- en theebekers bij Campus@Sea.

Deze Paper2Paper bekers zijn volledig recyclebaar en dragen bij aan de duurzame en milieuvriendelijke aanpak die we ook in onze projecten beogen.

Meer informatie over deze bekers kun je vinden op de website van Paper2Paper. Wij bestelden de bekers bij Koffiedrukker. Ze leveren volledig CO2-neutraal.

Ocean Energy Europe Conferentie

Tijdens de Ocean Energy Europe conferentie organiseerden we met DMEC een boeiende en interactieve workshop over multi-use in de Noordzee.

Samen met experts op het gebied van aquacultuur, natuurherstel, drijvende zonnepanelen, energieopslag, tidal kites en golfenergie werkten de deelnemers van de workshop aan ontwerpen voor multi-use.

Foto’s: Sia Windig

Bustour EWA

Na de OEE conferentie namen we deel aan de Ocean Energy tour van EWA (Dutch Energy from Water Association).

Symphony Wave, Slowmill, REDstack en FishFlow Innovations, presenteerden hun inspirerende innovaties.

Een dag op ontdekking langs de al gerealiseerde ocean energy projecten in Nederland.

BlueLinked

We brachten een bezoek aan BlueLinked en hun TinyOcean-initiatief, een mini-zee met 6.000 liter zeewater die door het gebruik van zelfgekweekte microscopische algen nooit ververst hoeft te worden en waarbij antibiotica overbodig is. Dat maakt TinyOcean volledig circulair.

Met de TinyOcean kan pootvis gekweekt worden voor consumptiedoeleinden. Er kunnen zeedieren opgekweekt worden voor natuurherstel.

Tijdens dit bezoek hebben we ook verder gepraat over mooie toekomstige samenwerkingen die we binnenkort zullen delen.

Houd hiervoor de updates op onze website, LinkedIn en Instagram in de gaten.

Werkbezoek met CoP Noordzee bij Offshore Expertise Centrum

Op de laatste dag van de maand waren we ook aanwezig bij het werkbezoek dat de CoP Noordzee in samenwerking met Rijkswaterstaat had georganiseerd bij het Offshore Expertise Centrum (OEC) in Stellendam.

We leerden meer over radars en meetapparatuur die eerst in het Expertise Centrum worden getest voordat ze op Offshore transformator platforms bij de windparken op zee worden geïnstalleerd.

Noordzeedebat

En op de laatste dag van de maand oktober werd het Noordzeedebat bij Campus@Sea georganiseerd. Een initiatief van Stichting de Noordzee, DMEC, ECHT en The Hague & Partners. Het debat werd ingeleid door Rozanne Spijkerboer, postdoctoraal onderzoeker aan de Rijksuniversiteit Groningen. (Kandidaat) Kamerleden Harmen Krul, Tjeerd de Groot, Suzanne Kröger, Wytske Postma en Peter Valstar gingen met elkaar in debat over de toekomst van de Nederlandse Noordzee en de drie grote transities (natuur, voedsel en energie) die plaatsvinden. Het was een zeer geslaagd debat met een betrokken publiek van zo’n 100 personen.

Blijf op de hoogte

Wil je niets missen van de boeiende ontwikkelingen en interessante events bij Campus@Sea? Houd dan onze website in de gaten en volg ons op LinkedIn en Instagram.