Ga naar pagina inhoud

Den Haag nieuwe partner Burgemeester van Jouw Noordzee

Den Haag, 20 juni 2021

Den Haag is aan boord. De gemeente Den Haag wordt partner van de ‘Burgemeester van Jouw Noordzee’. Dat is vandaag bekendgemaakt tijdens de Ecologie dag in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Er vinden allerlei veranderingen plaats op de Noordzee, maar deze zijn niet altijd bekend. Met de ‘Burgemeester van Jouw Noordzee’ willen de partners de Noordzee en alles wat daar gebeurt – van visserij tot het winnen van windenergie – naar het brede publiek brengen.

De organisatie vervult een functie in het contact tussen alle partijen die de Noordzee ‘gebruiken’ en legt vooral de brug tussen deze partijen en het algemene publiek. Dat is essentieel. De functie van burgemeester wordt sinds september bekleed door oud- Olympisch zeilster Marcelien Bos-de Koning.

Wethouder Saskia Bruines, Economie is verheugd over deze stap: “De gemeente is bezig met het opzetten van een ‘Campus@Sea’: een plek waar overheden, bedrijfsleven en kennisinstellingen samen komen en samen werken aan innovaties op zee. De thematische nadruk van deze campus ligt op voedsel, energie, ecologie en sport. Met een partnerschap in ‘Burgemeester van Jouw Noordzee’ kunnen we nog beter samen tot mooie resultaten komen.”

Jan Douwe Kroeske, initiatiefnemer ‘Burgemeester van Jouw Noordzee’, is erg blij met de uitbreiding van het partnernetwerk. “Met Den Haag en hun idee van Campus@Sea erbij zijn we een ijzersterk netwerk aan het creëren. Zo kunnen we alle onderwerpen over de zee en haar toekomst steeds beter delen het ons publiek: scholen, studenten, festivalbezoekers en dagjesmensen.”

Burgemeester van Jouw Noordzee is een samenwerking tussen SummerLabb en ECN.TNO. Partners: MARIN, Ekofish Group, Grand Hotel Huis ter Duin, NOGEPA, DHSS, Hotel de Zeeuwse Stromen, Nexstep, Gasunie, EBN, DNV GL, Stichting De Noordzee, Shell, Nederlandse Onderwatersport Bond en Gemeente Den Haag.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van Campus@Sea, Haagse impact challenges, financieringsmogelijkheden en meer? Via de ImpactCity nieuwsbrief delen we nieuws vanuit de stad van de impact ondernemers: Den Haag! Schrijf je in en ontvang ons digitale nieuws in je inbox.