Ga naar pagina inhoud

Allianz WK Zeilen in Den Haag

Van 10 tot 20 augustus vindt het Allianz WK Zeilen plaats in Den Haag, Scheveningen, direct naast Campus@Sea. Dit evenement is het op een na grootste zeilsportevenement voor ‘open boten’ na de Olympische Spelen. In tegenstelling tot boten met een kajuit, bevinden de zeilers zich letterlijk op het water.

Tijdens het vorige WK in Aarhus, Denemarken in 2018, werd Nederland uitgeroepen tot het beste zeilland ter wereld. De Nederlandse zeilers kunnen nu op de ‘thuiswateren’ deze titel verdedigen.

Annemiek Bekkering (links op de foto), werd in 2018 wereldkampioen. Samen met Dorian van Rijsselberghe is zij dit jaar toernooidirecteur van het Allianz WK Zeilen. Op dit moment is de ex-topsporter manager van het Sailing Innovation Centre in Den Haag.

Samen met Campus@Sea is het Sailing Innovation Centre een van de deelnemers in Proeftuin op de Noordzee. Een testgebied van 10 x 10 zeemijl voor de kust van Scheveningen. Voor dit gebied van 16, 5 x 16,5 km is een datamodel beschikbaar met stroming- en getijdedata. Proeftuin op de Noordzee wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie.

Campus@Sea stimuleert de ontwikkeling van innovaties die duurzaam en meervoudig gebruik van de Noordzee mogelijk maken. Dit doen we door start-ups en scale-ups te ondersteunen met coaching en het regelen van financiering.

Den Haag was afgelopen juni ook al gaststad voor een ander groots zeilevenement: The Ocean Race. Lees ons verslag over The Ocean Race hier.